Artistes a Montmartre

In het Musee de Montmartre is van begin oktober tot januari 2019 een mooie expositie te zien met als titel “Artistes à Montmartre, lieux et ateliers mythiques

Eind 19e eeuw is Montmartre een nog wat rommelige rafelrand van de stad. Maar na de Commune krijgt het dorp op de Butte steeds meer vorm en groeit snel uit tot een magneet voor schilders, componisten en schrijvers die zich hier aan de rand van de stad met landelijke straatjes zo’n beetje tegen de Boulevards aan met de nieuwe theaters om de hoek zich erg op hun gemak voelen.

In de oude molen, de Moulin de la Galette, aan de Rue Lepic wordt vanaf nu gedanst en gegeten. In de Lapin Agile ontstaat een café cabaret en in de oude fabrieks loods van le Bateau-Lavoir vestigen schilders die net aankomen in Parijs hun atelier.

Musee de Montmartre heeft nu een expositie over die artiesten die zich vestigden op Montmartre. Maar wie zijn die schilders, waar woonden ze en waar hadden ze hun atelier?

Naast ruim 150 werken en foto’s + andere expositiestukken kun je ook direct met het atelier van een van de Montmartre schilders. Want tot de vaste collectie van het Musee de Montmartre behoort de reconstructie van het atelier van de schilderes Susanne Valadon


Artistes à Montmartre, lieux et ateliers mythiques

Wanneer: Te zien t/m 20 januari 2019
Waar : Musée de Montmartre
Adres: 12, rue Cortot
Arrondissement : 75018 Paris
Metro : Métro lijn 4

Meer informatie >>>