Charlotte Perriand

Ook dit voorjaar toont de Fondation Lous Vuitton in Parijs weer bijzondere 20ste eeuwse kunst. Ditmaal het werk van Charlotte Perriand.

 

Charlotte Perriand was in het begin van de 20ste eeuw architect en interieur ontwerper. Ze woonde en werkte afwisselend in Parijs en de Savoie. Ze maakte begin 20er jaren enorme indruk met haar buisframe meubels haar compacte interieurdesign en gebruikte haar eigen appartement in Parijs om Le Corbusier te laten zien hoe haar meubels  waren geworden en hoe je een appartement met oog voor design maar ook praktisch kan inrichten Ze ging bijvoorbeeld uit van appartementen waar functies naast elkaar waren en in elkaar overliepen. Eigenlijk het idee voor appartementen die nu nog steeds supermodern zouden zijn. Ze was onder meer een inspiratie bron voor Le Corbusier en werkte lang met hem samen waarbij o.a. de Chaise Longue voortkwam.

In het gereconstrueerde appartement uit de reportage hier onder zie je hoe strak de inrichting is, hoe de ruimtes van het appartement in elkaar overlopen (geen deuren) en kastwanden ruimtes van elkaar scheiden.


Charlotte Perriand:

Wanneer: Te zien t/m 24 februari 2020
Waar : Fondation Louis Vuitton
Adres: 3, avenue du Mahatma Ghandi
Arrondissement :75016 Paris
Metro : Métro lijn 1 (Gare Les Sablons)
Twitter : #CharlottePerriand

Meer informatie >>>

Alvast kaartjes bestellen >>>