Maharadja Moderne

Het Musee des Arts Decoratifs brengt van 26 september 2019 tot 12 januari 2020 een ode aan het buitengewone leven van de Maharaja van Indore.

Deze Indiase prins had een vergaande passie voor de Europese avantgarde en dat leidde tot eén van de belangrijkste privécollecties begin 20ste eeuwse  op het gebied van meubels en decoratieve kunsten in de wereld.

In 1930 liet hij het Manik Bagh-paleis bouwen in zijn thuisstad Indore, India, en liet daarbij architecturale technieken van de Europese modernistische beweging gebruiken en decoreerde het paleis met ontwerpen van modernistische iconen, waaronder Louis Sognot en Charlotte Alix, Jean Puiforcat, Eileen Gray. en Le Corbusier.

Moderne Maharajah, un mécène des années 1930 toont meer dan 500 objecten uit het Manik Bagh Palace, en roept de artistieke uitwisselingen op die er tussen Europa en India bestonden dankzij de unieke en legendarische smaak van de Maharaja van Indore. Gepresenteerd in de centrale hal van het Musée des Arts Décoratifs, zullen deze 500 moderne stukken voor het eerst samen worden tentoongesteld, samen met nooit eerder gezien archiefmateriaal

Musée des Arts décoratifs
107, rue de Rivoli
75001 Paris
Website >>>>