Nieuws uit en over de Parijse Musea

[17/02/2021] De musea in Parijs zijn nog gesloten maar ondertussen gebeurt er van alles op de achtergrond en online bijvoorbeeld.

Zo heeft musee Branly een nieuwe tentoonstelling aangekondigd waarvan de vernissage online zal zijn. Op die Vernissage zal Noëmie Roussel een rondleiding doen langs de werken van de tentoonstelling samen met de verantwoordelijke voor de tentoonstelling Philippe Dagen

De tentoonstelling Ex Africa gaat over moderne kunst in Afrika en kunst van voor de 20ste eeuw.

[31/01/2021] De Musea in Parijs zijn nog gesloten en wachten met smart op heropening. Ondertussen heeft het Petit Palais gewoon wel een nieuwe expositie aangekondigd over de collectie van de verzamelaar Vollard. die gespecialiseerd was in prenten en illustraties 

Het Petit Palais Musée des Beaux Arts de la Ville de Paris  Hier rechts de impressie van de Parijse blogster Livy.

“Édition Limitée” met werk van Bonnard, Picasso, Maillol, Redon, Chagall

Sortir a Paris >>>

[29/01/2021] De Musea in Parijs zijn nog gesloten en wachten met smart op heropening. Ondertussen……in het Rodin en het Picasso museum .


Het Musee Picasso en het Musee Rodin in Parijs zijn een dubbeltentoonstelling aan het voorbereiden over Picasso en Rodin. Hier rechts de impressie van de Parijse blogster Livy. De tentoonstelling zou al op 9 februari van start gaan volgens de websites van beide musea …………………… Terwijl net de avondklok naar 18u is gegaan ?

Picasso – Rodin, une exposition, deux lieux

Sortir a Paris >>>

[28/01/2021] De Musea in Parijs zijn nog gesloten en wachten met smart op heropening. Ondertussen……in het Centre Pompidou .


Het gebouw uit de jaren 70 blijkt in slechte staat. Het ministerie van cultuur heeft nu kenbaar gemaakt dat het Centre Pompidou in 2023 dicht gaat i.v.m. een intensieve (technische) renovatie. Het Cultureel centrum met musea zal gesloten blijven tot 2027 Dan zal tevens het 50 jarig bestaan gevierd worden

Le Figaro >>>

NRC >>>

[15/01/2021] De Musea in Parijs zijn nog gesloten maar ondertussen kun je wel genieten van de collecties uit de Parijse Musea.


Paris Musees is begonnen met het online beschikbaar stellen van de collecties die deel uit maken van de musées de la Ville de Paris . Dus musea zoals Petit Palais en het MAM . De collecties zijn gratis en voor iedereen toegankelijk => Open Content en CCØ (Creative Commons Zero)

Direct naar de online tool >>>

[15/01/2021] De musea in Parijs zijn nog dicht en dat leidt tot creatieve oplossingen .

De tentoonstelling Noir et Blanc uit het Grand Palais is nu te zien in de Parijse Metro, Nog tot 28 februari in 13 stations.

[13/01/2021] De musea in Parijs zijn nog dicht en dat leidt tot creatieve oplossingen.

De kleine galeries in de stad zijn wel open. Hiernaast een lijstje van Telerama met foto exposities van oa Erwin Oloaf en Sabine Weiss